Kuidas osaleda koduveini- ja siidrikonkursil

2020. aasta koduveini- ja siidrikonkursil osalemiseks tuleb korrektselt sildistatud veini- või siidripudelid saata hiljemalt 31. maiks Veinivillasse ning tasuda osalusmaks 12 eurot võistlustöö kohta. Konkursile tuleb saata kaks 0,75 l mahuga traditsioonilist veini- või šampusepudelit. Väiksemate pudelite puhul peab kogumaht olema vähemalt 1,5 liitrit. 
Pudelil peab olema silt, millel on kirjas:

  • Valmistamise aasta (aastanumber, mille päikese all viljad valmisid, mitte pudeldamise aasta).
  • Veini või siidri nimi, veini või siidrikoja, veinisarja vms nimi. Kohustuslik on märkida tooraine, mitme eri tooraine puhul märkida järjekorras vastavalt osakaalule, alustades suurimast. Võimalusel märkida toote kangus.
  • Veini kategooria: valge kuiv, valge poolkuiv/poolmagus, valge dessert, punane kuiv, punane poolkuiv/poolmagus, punane dessert, vahuvein, siider.

Iga konkursile esitatavat veini või siidrit peab pudelites kokku olema vähemalt 1,5 liitrit ja pudelid peaksid olema pakitud pappkasti. Ühes kastis võib olla mitu erinevat konkursil osalevat sama valmistaja veini või siidrit.
Iga erineva veini või siidri (mitte pudeli) kohta peab kastis leiduma eraldi ümbrik, mis sisaldab täpsemat informatsiooni joogi ja selle valmistaja kohta (nimi, aadress, meiliaadress, telefoninumber). Ümbrikul peab olema sama nimi mis pudelil.
Konkursil osalemiseks on vaja pangaülekannet tõendav dokument. Iga osalev vein (mitte iga üksik pudel, vaid konkreetne vein või siider) maksab 12 eurot. Ülekande andmed: OÜ Veinivilla, Swedbank a/a EE462200221049269209, selgitus: Konkurss, Nimi, 1 (2-n) veini osavõtt. Pangaülekande võib saata ka aadressil info@veinivilla.ee. Võistlema pääsevad ainult veinid ja siidrid, mille eest on tasutud osalustasu.
Pärast 31. maid laekunud veine ei võeta enam vastu isegi siis, kui osalustasu on makstud.
Pappkasti pakitud pudelid saata postiga:
OÜ Veinivilla, nõudmiseni,
Nõmme postkontor,
Jaama 1, Tallinn, 11621
Eelvoorus osalevad kõik korrektselt vormistatud veinid ja siidrid. Eelvoorudes, mis toimuvad aprillis ja mais, viiakse läbi pimedegustatsioon vastavalt pudelil leiduvale infole. Konkursi žüriisse kuuluvad nii veiniasjatundjad kui mitteprofessionaalid, kes valivad välja finaali pääsenud veinid ja siidrid. Finaalvooru jõudmisest antakse igale veini- ja siidrimeistrile eraldi teada. Samuti saab iga pruulmeister hiljem spetsiaalsest hindamiskeskkonnast lugeda žürii arvustusi oma veinide ja siidrite kohta.